READMISIJA: I Bujanovčani među povratnicima iz Nemačke

Najviše ih se  vratilo u Bujanovac i Vranje, Novi Sad, Niš, kao i opštine Palilula i Zemun, ali i Leskovac, Kragujevac, Požarevac… Jedan manji broj deportovan je iz Švedske i Švajcarske, kao i iz skandinavskih zemalja i Francuske

BUJANOVAC, 30. decembar 2016. – Od 55.000 migranata, koliko je napustilo Nemačku ove godine u postupku readmisije, oko 5.000 njih vratilo se u Srbiju, objavili su nemački mediji.

Prema podacima srpskog Komesarijata za izbeglice koji ima kancelariju za readmisiju na aerodromu, do početka novembra u našu zemlju se vratilo 3.290 ljudi, odnosno 1.157 porodica.

Osim ovog broja, kako u MUP saznaju “Večernje novosti”, postoji još jedan broj ljudi koji se vraćaju u privatnom aranžmanu, dobrovoljno, i mnogi od njih se ne prijavljuju.

Najviše ih se  vratilo u Bujanovac i Vranje, Novi Sad, Niš, kao i opštine Palilula i Zemun, ali i Leskovac, Kragujevac, Požarevac…

Jedan manji broj deportovan je iz Švedske i Švajcarske, kao i iz skandinavskih zemalja i Francuske. Osim Roma, među povratnicima ima i Srba, Vlaha i Bošnjaka. Nemačke vlasti su za ove ljude spremile pomoć od po nekoliko hiljada evra i plaćeni su im putni troškovi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *