Bankar iz Bujanovca osumnjičen da je oštetio štediše za 18 miliona

Bujanovac, 4. januar 2017 – Kriminalistička policija u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv Lj.M. (52) iz Bujanovca, menadžera u jednoj stranoj banci, zbog sumnje da je klijentima sa računa skinuo više od 18 miliona dinara- piše dnevnik Alo.

Prema prijavi koju su policijski službenici podneli Višem javnom tužiocu u Vranju, Lj. M. je više od šest godina skidao pare sa računa svojih klijenata, a da to niko nije primetio – ni oštećeni građani, ni banka u kojoj je radio.

Prema navodima lista Alo od izvora bliskih istrazi, Bankar se sumnjiči da je u periodu od novembra 2009. godine do marta 2016. godine zloupotrebljavajući svoj položaj odgovornog lica prisvajao novac koji su klijenti banke poveravali banci na štednju.

Istragom je utvrđeno da je s njihovih deviznih računa skinuo skoro 150.000 evra, odnosno više od 18 miliona dinara – kaže izvor „Alo!” blizak istrazi.

Sagovornik Alo dodaje da je Lj. M. najpre bio zaposlen kao upravnik ekspoziture, a potom kao menadžer za razvoj.

Svoju poziciju, kako se sumnja, godinama je uspešno zloupotrebljavao.

– On je klijente banke godinama održavao u zabludi da i dalje imaju novac na računu tako što je falsifikovao dokumentaciju kada bi došli da oroče novac ili podignu deo štednje – objašnjava sagovornik lista Alo.

Ovaj bankarski menadžer suočiće se sa dve ozbiljne optužbe.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *