Teška situacija na putevima u bujanovačkoj opštini

BUJANOVAC, 7. januar 2017. – Put drugog A reda od sela Sveta Petka, u bujanovačkoj opštini, prema graničnom prelazu Prohor Pčinjski je trenutno neprohodan.

Prema jutarnjem izveštaju zimske službe JP Putevi Srbije, na kolovozu ovog putnog pravca prema granici sa BJR Makedonijom ima od 5 do 10 cm snega.

Neprohodan je i put drugog B reda pd Bujanovca-preko Velikog Trnovca, za Breznicu, takođe u bujanovačkoj opštini.
Na najopterećenijem pravcu, prvog A-1 prioriteta od petlje Vladičin Han-Bujanovac- makedonska granica, i dalje se preporučuje oprezna vožnja, s obzirom da je kolovoz vlažan i da na njemu visina snega dostiže do 5 cm.

I drugi pravac prema graničnom prelazu, Preševo 2, put drugog B reda od sela Levosoje je pokriven snegom, čija visina varira od 5 do 10 cm, navedeno je u izveštaju zimske službe Puteva Srbije.

Stanje na lokalnim putevima na teritoriji opštine Bujanovac je takođe teško. Na nekima je saobraćaj prekinut u potpunosti.

Takva situacija je od prekjuče na petokilometarskom putu od Ljiljanca prema Košarnu.

Tridesetak domaćinstava ovog sela na padinama Rujna potpuno je odsečeno od ostatka sveta.

Prema rečima meštana, koji su se obratili “Bujanovačkim”, visina snega u selu je oko jednog metra, dok snežni nanosi na pojedinim mestima na saobraćajnici od Ljiljanca do Košarna premašuju 1,5 metar. Kako kažu, svi njihovi napori da telefonski obaveste nadležne ostali su bezuspešni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *