Redžepi: Normalizuje se situacija na putevima u opštini Bujanovac

Očekujemo da ćemo danas probiti i puteve oko sela Košarno, Jablanica i Bresnica

BUJANOVAC, 9.januar 2017. – Situacija na lokalnim putevima u opštini Bujanovac, koji su zbog snega i snežnih nanosa  prethodnih dana bili neprohodni, polako se normalizuje. Zahvaljujući danonoćnom radu nadležnih službi skoro svi putni pravci trenutno su prohodni- rekao  je „Bujanovačkim“, Naim Redžepi, direktor Direkcije za izgradnju Bujanovac koja je ugovarač poslova održavanja puteva u zimskom periodu sa preševskim preduzećem „Saba Belča“.

Mehanizacija je na terenu. Već tri dana mašine neprekidno rade na čišćenju snega na neprohodnim putevima prema naseljima u kleničkom kraju. Očekujemo da će ovaj posao biti završen u toku dana i u brezničkom kraju, kao i prema selima Košarno i Jablanica. Stanje je stabilizovano i na putu za Dobrosin, gde je bilo najteže – kaže Redžepi.

U Štabu za vanredne situacije opštine Bujanovac ističu da se stanje neprekidno prati uz stalne kontakte sa predsednicima Mesnih zajednica na području bujanovačke opštine.

Prema izveštaju zimske službe JP Putevi Srbije, na najopterećenijem putnom pravcu prvog prioriteta od petlje Vladičin Han prema granici sa BJR Makedonijom, kolovoz je vlažan i bez snega, ali se preporučuje oprezna vožnja.

Međutim, na putevima drugog A i B reda, od sela Sveta Petka i Levosoje, u bujanovačkoj opštini, prema makedonskoj granici, odnosno graničnim prelazima Prohor Pčinjski i Preševo 2, snega ima od 5 do  10 cm. S obzirom da je kolovoz vlažan i zbog pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice. Iz Puteva Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu, uz savet da ne kreću na putovanje bez zimske opreme i lanaca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *