EKSKLUZIVNO Konzorcijum u kome je Elhan-Spektri zainteresovan za kupovinu Bujanovačke i Vranjske banje

BUJANOVAC, 11. januar 2017. – Konzorcijum u kome se nalazi moja kompanija „Elhan-Spektri“, a koji čine još dve moćne kompanije, jedna iz Srbije a druga sa Kosova, zainteresovan je za kupovinu jedne od banja sa ovog područja, Bujanovačke ili Vranjske – potvrdio je za Bujanovačke Nedžat Behljuli, vlasnik firme Elhan-Spektri.

Prema njegovim rečima, konzorcijum bi kupio jednu od ove dve banje i trenutno se razmatra koja bi investicija bila isplativija.

vranjska-banja-centar

Vranjska Banja, najtoplija voda u Evropi (foto: vranjskabanja.org)

-Svaka od banja ima svoje komparativne prednosti. Kod Bujanovačke je to geoigrafski položaj i blizina Koridoru 10 da direktnim isključenjem, ali i gosti koji bi ovde dolazili sa Kosova, a kod Vranjske izvori vode najtoplije u Evropi i mogućnost da se njome greje Vranje – kaže Behljulji i dodaje da je konzorcijum zainteresovan samo za jednu od ovih banja.

On dodaje da se trenutno ispituju tržišne perspektive obe banje, stanje banjskih kapaciteta i infrastrukture i mogućnosti za razvoj banjskog turizma.

banja-buj1

Pored Koridora 10: Bujanovačka Banja

Naš sagovornik nije želeo da otkrije ko su ostala dva člana konzorcijuma, a kako Bujanovačke nezvanično saznaju radi se o moćnim kompanijama u regionalnom okviru.

Ranije smo pisali da je okončanjem spora PIO Fonda i Bujanovačke Banje stvoren osnov za njenu privatizaciju.

Iz Vlade Srbije ranije su najavili da je Bujanovačka Banja među prve tri koje će se privatizovati ove godine, a na spisku za privatizaciju nalazi se i Vranjska Banja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *