ŠKOLE: Skraćeni časovi zbog hladnoće

BUJANOVAC,11.januar 2017.- Današnjim polaskom u školu završen je prvi deo zimskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji. U bujanovačkim školama u kojima se nastava odvija  na srpskom jeziku, odnosno  Stručnoj školi „Sveti Sava“ časovi traju 45, a u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ 30 minuta.

bisa

Jović

– S obzirom da je danas prvi nastavni dan nakon pauze, u školi je malo prohladno, ali je grejanje ipak dobro. Do sutra očekujemo potpunu stabilizaciju. Nema skraćenja časova. Jedino će sutra trajati po 30 minuta. Razlog za ovakvu odluku je taj što autoprevoznici zbog niskih temperatura jutros nisu mogli da dovezu decu iz  Žbevca, Ljiljanca i Žuželjice, tako da su na nastavu došla  pešice. Zbog toga će sutra časovi biti skraćeni za obe smene – keže direktorka SŠ „S.Sava“ Biserka Jović.

Izostanci su neznatni, ali, kako veli, sva deca koja su se požalila na simptome prehlade i gripa, vraćena su  kući.

goca

Zlatković

Hronični problemi sa grejanjem u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ prouzrokovali su niske temperature u učionicama, pa časovi traju po pola sata. Po rečima direktorke Gordane Zlatković, primetano je odsustvovanje znatnog boroja dece sa nastave, što upućuje na zaključak da je glavni razlog prehlada i grip, odnosno  izuzetno niske zimske temperature.

Prema školskom kalendaru nastava u osnovnim i serdnjim školama trajaće do 27. januara – do školske slave Svetog Save, koji će biti obeležen radno.

Tada će biti završeno prvo polugodište. Nakon vikenda, od 30. januara do 10. februara, sledi drugi deo zimskog raspusta, tako da će osnovci i srednjoškolci ponovo sesti u đačke klupe 13. februara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *