Žbevac: Otac povređene devojčice podnosi prijave

BUJANOVAC, ŽBEVAC, 23. januar 2017. –  Poledica u glavnoj ulici u selu Žbevac, nije očiišćena ni danas, petog  dana od kada je M.S, učenica OŠ „Dragomir Trajković“ u ovom bujanovačkom selu,  polomila ruku nakon što se okliznula na ledu ispred žbevačke škole.

IMG_4960

-Danas sam u Bujanovcu razgovarao sa advokatom radi podizanja tužbe protiv nadležnih – potvrđuje za naš portal Goran, otac povređene devojčice.

Prema njegovim rečima, potez od Veterinarske ambulante do škole i dalje je okovan ledom jer niko ne preduzima ništa i pored brojnih obećanja:

-I pored toga što sam 19. januara, od kada mi je kćerka sa gipsom na polomljenoj desnoj  ruci, o ovom slučaju obavestio predsednika MZ Žbevac i Štab za vanredne stiuacije u Bujanovcu, još niko nije preduzeo potrebne mere da se poledica očisti.  Samo tako bi se sprečili eventualni slični slučajevi, jer su ugroženi  svi pešaci na ovoj deonici od Veterinarske ambulante pa dalje prema školi i mesnoj kancelariji – upozorava Goran.

zbevaczbevac1

On je pokušao da i u Bujanovcu razgovara sa nadležnima:

-Jedino sam dobio pismeni odgovor od predsednika Mesne zajednice, koji kaže da je sneg čišćen, ali ne u potpunosti. Tražio je od mašiniste da se očisti do asfalta, ali je dobio odgovor da ne može niže. Čekamo već pet dana. Situacija je nepromenjena, pa sam danas posetio advokata radi podizanja tužbe – kaže otac povređene devojčice.

Prema očekivanju načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac Alija Aslanija, do kraja dana bi trebalo da se, posredstvom Direkcije za izgradnju Bujanovac,  preduzmu  određene mere na ovom delu zaleđenog puta u selu Žbevac.

-Od Direkcije smo dobili obećanje da će biti posuta so i rizla – kaže Aslani, uz napomenu da će slična intervencija uslediti u još nekim selima, među kojima je i Lopardince.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *