Škola “Sveti Sava”: Sve spremno za imendan

BUJANOVAC, 24. januar 2017. U bujanovačkoj Srednjoj stručnoj školi “Sveti Sava” sve je spremno za proslavu imendana 27. januara, na Savindan koji se u celoj zemlji obeležava kao školska slava.

Tradicionalno, u svim školama se  trude da taj dan bude  obeležen  na najbolji način, poštujući lik i delo prosvetitelja Svetog Save. U našoj školi, možda ponajviše, s obzirom da nosi njegovo ime  – podseća Biserka Jović, direktorka.

bisa

Bogat sadržaj: Jović

Pripreme za školsku slavu i imendan škole  ulaze u završnu fazu. U tome su aktivni i učenici i njihovi profesori.

– Brižljivo se radi na organizovanju  priredbe za đake, njihove roditelje i naše goste. Za sada mogu samo reći da će obilovati raznovrsnošću kulturnih sadržaja.  Biće upriličena u velikoj sali bujanovačkog Doma kulture „Vuk Karadžić“ u 11 časova. Naravno, dva sata pre priredbe, u crkvi Sv. apostola Petra i Pavla u Bujanovcu prisustvovaćemo liturgiji, nakon koje će biti obavljeno rezanje slavskog kolača – kaže direktorka, uz napomenu da će 27. januar  u školi biti radni, ali nenastavni dan.

U SŠ „S.Sava“  očekuju da će među slavskim gostima, kao i ranijih godina, biti bivši radnici ove škole, sada penzioneri.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *