Bosilegrad: Prelaz Ribarce otvoren za promet robe

Bosilegrad, Bujanovac, 25. januar 2017.-Davnašnja želja opštine Bosilegrad da granični prelaz „Ribarci“ preraste u pravom smislu u međunarodni, ostvarila se danas otvaranjem ovog prelaza prema Bugarskoj za transport robe.

Prelaz su zvanično, uz prisustvo lokalnih privrednika i građana, otvorili Vladimir Zaharijev, predsednik opštine i Saša Milenković iz Carinarnice Niš posle sastanka na kome je konstatovano da Ribarci ispunjavaju sve uslove za promet robe.

A ti uslovi, podsetio je Zaharijev, od strane opštine ispunjeni su i ranije.

Opština je, u dogovoru sa Upravom carina,
obezbedila baždarenu vagu za mjerenje do 50 tona robe, a osim toga urađeno je troslojno asvaltiranje regionalnog puta od Bosilegrada do graničnog prelaza Ribarci, čija vrednost je iznosila 1,2 miliona evra, instaliran je kabl za digitalne signale i nabavljena je nova digitalna centrala u pošti, čiji je jedan krak razveden do graničnog prelaza.

-Ispunili smo sve uslove koje je tražila Uprava carina još u periodu od 2004-2007, kada smo očekivali da se desi ono što smo danas uradili- rekao je Zaharijev i nazvao današnji dan istorijskim za Bosilegrad.

– Pre oko dva meseca postignut je dogovor u Nišu i podnet je zahtev predsedniku vlade R.Srbije, da se dovrše administrativno- tehnički poslovi. Sada slobodno mogu da teku putevi robe iz Grčke, Turske i Bugarske,što će biti od velikog značaja za opštinu Bosilegrad i dolazak novih investitora. Ovaj međunarodni prelaz će imati veliki uticaj na razvoj trgovine, ugostiteljstva i privrede. Jedan od uslova novih investitora bio je da postoji prelaz ovakvog tipa- rekao je Zaharijev i zahvalio se premijeru, vladi, Ministarstvu finansija i Upravi carine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *