Aleksandar Nedeljković, odbojkaš: Od Davidovca, preko Kosovske Mitrovice do reprezentacije

BUJANOVAC, DAVIDOVAC, K. MITROVICA, 27 januar 2017. –  Aleksandar Nedeljković spada u red onih retkih sportista kojima je sudbina odredila da ide putem kojim retko ko ide. Rođen u Vranju, ali stalno nastanjen u selu Davidovac gde je do odlaska u Kosovsku Mitrovicu, čiji se tim takmiči u Super ligi Srbije, živeo sa majkom Suzanom, ocem Cvetanom i mlađim bratom Milošem.

Aleksandar je danas juniorski reprezentativac u odbojci a selekcija je prošla uspešno prvu rundu na putu do Ukrajine gde će se u maju ove godine održati druga runda kvalifikacija za odlazak na svetsku smotru.

Prva runda takmičenja održana je u Portugaliji, u gradu Vijana do Kastelo, naši su bili prvi u grupi a očekuje ih druga runda od 18. do 21. maja u Ukrajini.

Naši protivnici biće najbolji juniori Bugarske, Francuske i zemlje domaćina. Na svetsku smotru ide samo pobednik.

– Još kao đaka OŠ ,,Radoje Domanović“ zapazio me je profesor fizičkog Slađan Radenković. Nakon tri godine provedenih u OK Vranje, koji se godinama takmiči u Drugoj ligi Istok , spakovao sam kofere i otišao put Kosovske Mitrovice – kaže Nedeljković u intervjuu za Vranjske novine.

204110_ABELO_2697_SERBIA

Cilj plasman na Svetsko prvenstvo: Aleksandar sa brojem 17

-Imao sam prijatelja koji je igrao za tim iz Kosovske Mitrovice. Pozvao me da budem deo ekipe koji igra Prvu ligu Srbije. Dugo sam razmišljao pre nego što sam doneo konačnu odluku, srećom podrška roditelja ni ovoga puta nije izostala. Kada sve sada sumiram, ne kajem se, srećan sam. Mada, nisam jedini Vranjanac u klubu. Pored Miloša Cvetanovića, tu su braća Vujadin i Despot Deljanin. Super se slažemo, činimo kostur tima a publika nas voli – priča Aleksandar.

Kada je na adresu kluba stigao poziv za reprezentaciju, u prvom mahu nije poveravao.

-Krenule su suze radosnice i rekao sam: „O, Bože, pa zar ja iz Davidovca da doguram do dresa reprezentacije Srbije?!“ Trener je uzvratio: ,,Šta sam ti rekao, Aleksandre, bićeš veliki odbojkaš, a ti mi nisi verovao!

Kako je biti član najbolje juniorske selekcije?

Imao sam prijatelja koji je igrao za tim iz Kosovske Mitrovice. Pozvao me da budem deo ekipe koji igra Prvu ligu Srbije. Dugo sam razmišljao pre nego što sam doneo konačnu odluku, srećom podrška roditelja ni ovoga puta nije izostala

-Osećaj je neprocenljiv.  Svi smo svesni da branimo ugled naše zemlje. Pozivu u reprezentaciju se najviše obradovala porodica koja ne krije ponos, a komšije iz sela se takođe raduju, trudiću se da nikog ne razočaram. Popriličan broj ljudi je zvao da čestita, između ostalih i drugari iz OK Vranje. To je još samo jedan dokaz da sam na pravom putu i da odbojka ima uporište u Srbiji.

Aleksandar jestudent prve godine DIF u Kosovskoj Mitrovici i želi da jednog dana postane profesor. Priznaje da zbog obaveza retko dolazi u Davidovac.

-Sve je više obaveza, a sve manje vremena – klub, reprezentacija, fakultet. Naravno, gust raspored ne sprečava me da se svakodnevno čujem sa porodicom, rodbinom i prijateljima. Iako fizički nisam prisutan, uvek sam sa njima u mislima. Nisam se promenio ili nekog zaboravio.

I, da se vratimo na početak, odnosno Svetskom prvenstvu za juniore.

-Želim da se naša reprezentacija plasira na Svetsko juniorsko prvenstvo i da budem deo te uspešne priče. Trudim se da budem što bolji u timu iz Kosovske Mitrovice, a voleo bih da iz juniorske pređem u seniorsku selekciju Srbije i da u roku završim studije. Znam da me očekuju velika odricanja, ne planiram da stanem, idem do kraja svestan da je nastup za rođenu zemlju moja najveća obaveza!

PROFIL
Ime i prezime: Aleksandar Nedeljković
Datum i mesto rođenja: 27.10.1997, Vranje
Visina: 205 cm
Težina: 99 kg
Obrazovanje: Student prve godine Fakulteta za fizičku kulturu
Klub: Kosovska Mitrovica
Karijera: OK Vranje, Kosovska Mitrovica
Status: Juniorski reprezentativac Srbije u odbojci




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *