Vlada Japana poklanja Bujanovcu ambulantno vozilo i kamion cisternu

BEOGRAD, BUJANOVAC, 27. januar 2017. – Ambasador Japana u Republici Srbiji Đuići Takahara danas će predsedniku opštine Bujanovac Šaipu Kamberiju uručiti ključeve ambulantnog vozila za potrebe bujanovačkog Doma zdravlja i kamiona cisterne za pitku vodu, koja će, na osnovu zaključka Opštinskog veća, biti ustupljena ovdašnjem JP „Komunalac“.

– Vlada Japana je za nabavku ova dva vozila opštiini Bujanovac obezbedila 109. 050 evra, kao podršku unapređenju zdravstvene zaštite i zaštite životne sredine u lokalnim zajednicama u Republici Srbiji pogođenim izbegličkom i migrantskom krizom.

Uključujući ove donacije, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine dosegao je 12 miliona evra.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 500 miliona evra – saopštila je japanska ambasada u Beogradu.

U saopštenju se navodi da POPOS donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva. U lokalnoj samoupravi ističu da će cisterna za vodu uglavnom biti korištena u letnjem, sušnom period, za potrebe snabdevanja stanovništva vodom za piće, u naseljenim mestima na području opštine Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *