Opština najavljuje oslobađanje trotoara (Foto)

BUJANOVAC, 30.januar 2017. –Iz lokalne samouprave najavljuju da će uskoro, uz pomoć saobraćajne policije, biti rešen i hronični problem parkiranja na gradskim javnim površinama.

Nadležni najavljuju da će biti uklonjeni i oni automobili, koje su njihovi vlasnici „zaboravili“, pošto odavno nisu u voznom stanju.

trotoari1

Podsećamo da su Bujanovačke u nekoliko navrata upozoravale na haos zbog parkiranja na trotoarima, ali do sada niko od nadležnih na to nije reagovao, o čemu možete čitati OVDE.

Situaciju na bujanovački trotoarima tokom  ledenih dana usložnjavaju i automobili isparkirani po trotoarima,  gde je to saobraćajnim znacima strogo zabranjeno.

Zbog toga pešaci nemaju mnogo izbora.

Da rizikuju, provlačeći se uzanim, zaleđenim koridorima, ili da, opet na sopstvenu odgovornost, idu kolovozom, gde nema  poledice.

Na osnovu zaključka  Opštinskog  veća  biće intezivirano  prisustvo nadležnih  inspekcijskih  službi na terenu, kako bi se konačno uklonio sneg i led sa bujanovačkih trotoara, uz podsećanje da je konačno počelo čišćenje leda sa glavnog gradskog trga, o čemu smo pisali.

trotoari

U skladu sa tim,  inspektori  će naložiti svim vlasnicima poslovnog prostora da potpuno očiste  površine ispred svojih lokala. Sudeći po najavi meteorologa, u tome će im, donekle, pomoći  i prognozirani rast dnevnih temperatura. Situaciju




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *