Koordinaciono Telo: Za tri opštine 261 milion

BEOGRAD, BUJANOVAC, 3. februar 2017 (foto:KT). – Na današnjoj sednici Predseništva Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa razmatrana je raspodela sredstava opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa iz novog budžeta, koji je ove godine veći za 5,2 miliona dinara i iznosi 261 milion dinara – izjavio je predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković.

IMG_5037

Po njegovim rečima, predstavnici ovih opština zadovoljni su povećanjem, ali smatraju da bi ono moglo da bude i veće jer, kako su ocenili, izdvojena sredstva nisu dovoljna za njihove potrebe.

Predsednik Koordinacionog tela ukazao je na to da je prošlogodišnjii budžet KT realizovan 96 odsto, što je izuzetno dobar rezultat, s obzirom na to da su sredstva potrošena onako kako je planirano.

Pored ukupnog iznosa povećanog budžeta za ovu godinu, Koordinaciono telo za tri opštine juga Srbije će, prema Stankovićevoj najavi, obezbediti i 415 stipendija za učenike, studentske stipendije, besplatni školski pribor i subvencije.

IMG_5038

Stanković je na konferenciji za novinare, nakon sednice Predsedništva ovog tela, saopštio da je stanje na jugu Srbije stabilno i da nema naznaka bilo kakvog pogoršanja situacije.

On je podsetio da se između lokalnih samouprava i nadležnih državnih organa redovno odvijaju aktivnosti, što pokazuje i današnji sastanak predstavnika pomenutih opština i Koordinacionog tela.

Stanković je preneo i da se nastavljaju razgovori o sedam tačaka koje su Albanci prekinuli 2013. godine, a koje se odnose na sve segmente života – od zdravstva, preko obrazovanja, do pravosuđa, saopšteno je iz Vlade Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *