KAMBERI: Opština kupila 198 kontejnera za mesne zajednice

BUJANOVAC, 3. februar 2017. –  Mesne zajednice Bujanovac i V.Trnovac više neće biti jedine iz kojih bujanovačko Javno preduzeće „Komunalac“ odvozi smeće i komunalni otpad.

Ova delatnost  uskoro bi trebalo da bude proširena i na druge mesne zajednice. Namera lokalne samouprave  je da se stvore potrebni uslovi za odvoženje smeća, bar iz onih naselja koja su bliža Bujanovcu.

-Već smo za „Komunalac“ kupili 198 kontejnera. Oni će biti raspoređeni po mesnim zajednicama, sa kojima će biti potpisani ugovori za obavljanje ove komunalne usluge. Za te potrebe opština je nedavno kupila novi kamion, kapaciteta sedam kubnih metara, za čiju kupovinu smo izdvojili osam miliona dinara. Očekujemo da ćemo na ovaj način smanjiti broj divljih deponija na području opštine – kaže predsednik Šaip Kamberi.

U nastojanju da komunalno uređenje podigne na viši nivo, lokalna samouprava je odlukom o budžetu za 2017. godinu, planirala  nabavku specijalizovanog vozila sa četkama za čišćenje bujanovačkih ulica. Za njegovu kupovinu predviđeno je pet miliona dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *