SŠ “S.Sava”: U nedelju “Sretenjski šahovski turnir”

BUJANOVAC, 9. februar 2017. – U Stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, 12. februara sa početkom u 11 časova, biće odigran „Sretenjski šahovski turnir Bujanovac 2017.“, koga organizuje bujanovački ŠK Jug u saradnji sa ovom srednjoškolskom ustanovom.

Turnir će biti otvorenog karaktera, bez plaćanja kotizacije, uz mogućnost prijavljivanja svih zainteresovanih, bez obzira na kategoriju i mesto stanovanja.

– Mada je učesnicima omogućeno da se prijave najkasnije do pola sata pre početka turnira, mole se igrači da to učine najmanje jedan dan ranije. Naravno, svaki igrač treba da na takmičenje ponese ispravan šahovski sat i standardnu garniture.

Igraće se po švajcarskom sistemu u 9 kola, u zavisnosti od broja takmičara, po FIDE pravilima za ubrzani šah. Tempo igre je 15 minuta po igraču, s tim što je nakon četvrtog kola predviđena pauza za obrok, koji smo obezbedili za sve takmičare – kaže prof. Nenad Tasić, predsednik ŠK Jug i nedavno formiranog Šahovskog saveza Pčinjskog okruga, inače član UO ŠS centralneSrbije.

Organizator “Sretenjskog šahovskog turnira” obezbedio je nagrade za tri prvoplasirana učesnika. Posebno će biti nagrađeni i najbolje plasirani junior, juniorka i veteran.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave telefonom, 065-5-579-579, ili na emajl takmicenje.u.sahu@gmail.com.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *