Nebojša Ristić pobednik “Sretenjskog šahovskog turnira” u Bujanovcu

BUJANOVAC,12. februar 2017. – Fide majstor Nebojša Ristić iz Vranja pobednik je prvog „Sretenjskog šahovskog turnira“ , odigranog u Stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drugo mesto pripalo je njegovom bratu od strica Milanu Ristiću, a treće Stanimiru Trajkoviću Cisku, takođe iz Vranja.

Bujanovački ŠK „Jug“, koji je u saradnji sa SŠ „S.Sava“, organizovao ovo šahovsko takmičenje sa 50 učesnika iz Leskovca, Surdulice, Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca i Preševa, dodelio je još jedanaest posebnih nagrada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među posebno nagrađenim šahistima su Vranjanka Zorica Krstić, najuspešnija u ženskoj konkurenciji, zatim juniori Aleksandar Mihajlović, Bogdan Tasić (dve nagrade), Filip Stojković i Dejan Dukadinović, juniorke Stefana Stojanović i Dijana Dukadinović i veterani Slobodan Mišić, Staniša Nastić i Dragan Simonović.

Nagrade su uručili Biserka Jović, direktorka SŠ “S.Sava” i prof Nenad Tasić, predsednik ŠK Jug i nedavno formiranog Šahovskog saveza Pčinjskog okruga, inače član UO ŠS centralne Srbije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takmičenje se odvijalo po švajcarskom sistemu u 9 kola, po FIDE pravilima za ubrzani šah, sa tempom igre od 15 minuta po igraču.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prvi „Sretenjski šahovski turnir”, koji bi prema očekivanju organizatora trebalo da postane tradicionalni, svečano je otvorio Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *