Radnici Direkcije iz Komunalca u opštinu

BUJANOVAC, 14. februar 2017. – Šesnaestoro radnika bivšeg  Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju Bujanovac, koji su na osnovu internog konkursa radno angažovani u opštinskoj upravi,  juče  su sa čelnicima lokalne samouprave  potpisali rešenja o preuzimanju iz bujanovačkog  JP „Komunalac“.

Oni su, u okviru statusnih promena JP Direkcija za izgradnju, aktom o pripajanju, krajem prošle godine  postali deo zaposlenih Javnog preduzeća „Komunalac“, u kome će sa radom nastaviti deo preostalih radnika Direkcije.

-Većina od  ovih  16 ljudi, za čijim stručnim profilima postoji potreba u Opštinskoj upravi, biće raspoređena za rad u novoformiranom Odeljenju za investicije i razvoj  – kaže Ismail Pajaziti, načelnik Opštinske uprave opštine Bujanovac .

Neophodne statusne promene JP Direkcija za izgradnju, koje je imalo 35 zaposlenih na neodređeno vreme, uslovljene su prošlogodišnjim izmenama  Zakona o budžetskom sistemu, prema kojima  Direkcija više nije mogla da  bude indirektni korisnik opštinskog budžeta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *