Autobusi Kavim Jedinstva zaobilaze Rakovac i pored zvanične odluke

BUJANOVAC, 27. februar 2017. – Opštinsko veće opštine Bujanovac će od preduzeća „Kavim Jedinstvo“ zatražiti potpuno poštovanje odluke bujanovačkog parlamenta o obavljanju autobskog prevoza vranjskog prevoznika  na  pravcu Bujanovac-Vranje.

Ukoliko se to ne dogodi, meštani Rakovca razmisliće o nalaženju drugog prevoznika.

Umesto da, u skladu sa ovom odlukom, autobusi ovog preduzeća prolaze kroz bujanovačko Novo Naselje i Rakovac, oni saobraćaju starim putem prema Bujanovcu i nazad.

toma davko

Kavim Jedinstvo ne poštuje odluku: Arsić

Tomislav Arsić, predsesdnik MZ Rakovac i član Opštinskog veća, objašnjava gde bi sve autobusi trebalo da staju i dodaje da se odluka SO Bujanovac od 30. juna 2016. o prevozu u drumskom saobraćaju ne primenjuje:

-Na pravcu Bujanovac – Vranje autobusi bi trebalo da, nakon polaska sa bujanovačke  Austobuske stanice „Kavim Jedinstvo“, prevoze putnike sa obaveznim sledećim  stajalištima:

Najpre u centru grada, zatim kod Doma zdravlja, potom imamo tri stajališta kroz  Rakovac – kod milina, u centru sela, kod strugare – a nakon toga autobusi treba da voze pored „Hebe“, „Bivode“, Bujanovavačke banje, izlaze raskrsnicom sa starim putem i dalje prema Srpskoj Kući.

rakovac

Odluka

Međutim, od toga nema ništa.  Tamo gde autobusi staju na starom putu, nema ni jednog putnika iz Rakovca – kaže Arsić koji zahtreva da se pomenuta odluka SO u potpunosti ispuni.

Žitelji Rakovca, po Arsićevim rečima, razmišljaju o pronalaženju drugog autobuskog prevoznika koji će saobraćati navedenim putnim pravcem.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *