Stoje radovi na moravskom mostu

BUJANOVAC, 28, februar 2017. – Ni lepo vreme, ni nastavak građevinskih

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zastoj i pored lepog vremena

radova na izgradnji putne deonice južnog kraka Koridora 10, od Srpske Kuće do Levosoja, u bujanovačkoj opštini, nisu uslovili očekivani produžetak premošćavanja reke Južna Morava, kod starog, ulegnutog Govedarskog mosta, u blizini „Jugokopa“.

Kada su krajem prošle godine postavljeni prvi horizontalni armirano-betonski profili, očekivalo se da će započeti posao na ovom kapitalnom infrastrukturnom projektu biti nastavljeni po završetku novogodišnjih i božićnih praznika.

Žitelji prekomoravskih sela su se nakratko ponadali da će konačno biti rešen njihov dugogodišnji problem saobraćajne odsečenosti od centra Bujanovca.

Rok za izgradnju deonice autoputa od Srpske Kuće do Levosoja, produžen je za deset meseci. Navedeno je da je glavni razlog za to 49 kišnih i snežnih dana, poplava i projekata koji su morali na doradu.

Ova trasa od 8,06 kilometara trebalo je da bude puštena u saobraćaj krajem 2016. godine, ali će u najboljem slučaju prvi automobili ovim delom autoputa na južnom kraku Koridora 10 proći tek posle 30. oktobra 2017.

Izgradnja pomenute deonice poverena je konzorcijumu domaćih firmi, a radove izvode preduzeća MBA-Miljković, Srbija autoput i Centralna putna laboratorija, koji su posao započeli u avgustu 2015.

Ova deonica finansira se iz budžeta Srbije, a ugovorena vrednost je četiri milijarde dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *