Završena rekonstrukcija pruge Vranjska Banja-Ristovac

BUJANOVAC, BEOGRAD,  2. mart  2017. ( foto:RŽD) – Specijalizovana  građevinska kompanija „RŽD Internešenl“ pre vremena je završila rekonstrukciju pružne deonice na južnom delu „Koridora 10“, od Vranjske Banje do Ristovca, saopšteno je iz ove ruske kompanije.

-U skladu sa projektom rekonstrukcije kompletno je zamenjeno više od 17 kilometara donjeg i gornjeg stroja koloseka. Postavljeno je sedam skretnica, reparirano osam putnih prelaza, rekonstruisane su dve stanice i niske platforme, urađeni su odvodni kanali i obnovljeni sistemi za SS i TT. Zahvaljujući tome brzina kretanja vozova, koja ranije nije prelazila 50 kilometara, sada može dostići do 120 kilometara na sat – objevljeno je na veb sajtu „RŽD Internešenl“.

voz

Uskoro završetak i deonice Bujanovac-Bukurevac

Završetkom pruge od Vranjske Banje do Ristovca okončani su radovi na dve od tri južne deonice transevropskog saobraćajnog „Koridora 10“, na kojima poslove rekonstrukcije obalja ova ruska kompanija.

-U najskorije vreme na deonici Bujanovac – Bukarevac, koja je predata ranije, počeće sa radom eksterna komisija za prijem, nakon čega će objekat biti predat investitoru, “Infrastrukturi železnice Srbije “ a.d. Potom će uslediti trogodišnji garantni period – ističu iz “RŽDInternešenl“, uz podsećanje da se rekonstrukcija poslednje deonice Vinarce – Đorđevo nastavlja u skladu sa predviđenom dinamikom.

Vrednost celokupnih radova na sve tri deonice, koji se finansiraju ruskim državnim kreditom, premašuje 38 miliona američkih dolara.

Kako su Bujanovačke juče objavile, otvaranju deonice V.Banja-Ristovac prisustvovaće premijer Aleksandar Vučić, koji danas iz Vranja kreće u trku za predsednika Srbije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *