Vitezovi “Kneza Lazara” spremni za Kraljevo

BUJANOVAC, 4. mart 2017. – Borci Kluba mešovitih borilačkih veština (MMA) „Knez Lazar“ iz Bujanovca sutra putuje u Kraljevo, na 14. Međunarodni turnir MMA.

Sutrašnji mečevi, za svu četrnaestoricu takmičara, biće debitantski susreti u okviru amaterskog takmičenja u ovoj sportskoj disciplini, koja je u Bujanovcu zaživela tek pre pet meseci zahvaljujući Bujanovčaninu Milanu Nakiću, osnivaču Kluba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Vitezovi „Kneza Lazara“ spremni su za nedelju i borbu u Kraljevu. Ovi momci su ponos Bujanovca, s obzirom na njihovu hrabrost i broj zainteresovanih u odnosu na ukupan broj stanovnika našeg grada.

Očekujem da će njih polovina osvojiti zlatne, a druga polovina srebrne medalje. Momci će sami proceniti. Oni su već pobedili odlukom da se bore i učestvuju na ovom tradicionalnom takmičenju u Kraljevu, koje će okupiti preko 500 boraca iz Srbije, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore,Slovenije … – kaže Nakić, predsednik i trener bujanovačkog Kluba MMA „Knez Lazar“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sa njim je i drugi trener Stefan Pit Bul Stanković iz Vranja. Obojica su profesionalni borci sa dugogodišnjim iskustvom u setu borilačkih veština.

Već sada najavljuju svoj profi nastup u Leskovcu, koji će, po njihovom očekivanju, biti krajem ovog meseca.

Ali, kažu da trenutno ne razmišljaju o tome.

Prioritet im je sutrašnji nastup njihovih pulena. Oni su, baš kao i njihovi treneri, pre opredeljenja za MMA, prošli škole u raznim borilačkim veštinama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priče su im skoro slične. Na treningu u teretani bujanovačkog FK BSK, pred prvi zvanični nastup, kažu da su konačno pronašli sebe u pravom sportu, u kome očekuju dokazivanje i uspeh.

Poželimo da im se očekivanja počnu ostvarivati već sutra, u Kraljevu, na međunarodnom takmičenju, koje organizuje čuveni Zoran Čingelić. Početak turnira najavljen je za 16 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *