MUSLIJU: Albanski predsednik opipava situaciju VULIN: Musliju priziva sukobe

BUJANOVAC, 6. mart 2017. (foto Fejsbuk) – Bujar Nišani dolazi da poseti Albance jer Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca treba da brani država Albanija, što se odnosi na položaj Albanaca u Preševskoj dolini. On hoće da opipa situaciju – da li se poštuju naši simboli, kao i iz čega uče naša deca, da li postoji sloboda kretanja i sva prava“, izjavio je Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, a prenosi Politika.

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenio je da je Musliju ovakvom izjavom „priziva sukobe tamo gde ih nema“, i naglasio da o Albancima na jugu Srbije i ostatku njene teritorije brigu vodi Republika Srbija.

On navodi da se tom prilikom vodi računa o specifičnosti svake od nacionalnih zajednica, da svačija prava budu zaštićena i da ni na koji način ne budu povređena.

-U Preševu i Bujanovcu Albanci i Srbi žive u miru, imaju iste probleme kao i bilo ko drugi, ne razlikuju se ni po čemu, imaju zajedničke želje da njihova deca žive u miru, a ne da ih samozvane vođe svađaju i pokušavaju da naprave sukobe tamo gde sukoba nema – rekao je Vulin.

Treba, prema rečima ministra, voditi računa o onome ko je to rekao, jer „taj koji je to rekao je ne prijatelj i Albanaca i Srba, on je neprijatelj mirnog života na jugu Srbije“.

Bujar Nišani, predsednik Albanije, posetu jugu Srbije započinje u Bujanovcu 7. marta, tačno u podne u centru grada koji je oblepljen bilbordima i slikama dobrodošlice.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *