EKSKLUZIVNO Moguće promene u vladajućoj većini u lokalnom parlamentu

Bujanovac, 20. mart 2017.- Najmanje troje odbornika Pokreta za demokratski progres (PDP) i Demokratske unije Albanaca, koje su deo vladajuće većine, blizu je prelaska u opozicionu Demokratsku partiju (DP) bivšeg predsednika Nagipa Arifija, što bi  sredu na zasedanju Skupštine moglo da dovede do pokušaja promene u vlasti.

Ovo je Bujanovačkim potvrđeno iz nekoliko izvora, a naši sagovornici navode da bi nova većina, ukoliko sakupi 21 odbornika, najpre mogla da izglasa smenu predsenika SO Jonuza Muslijua, koji je i šef PDP.

U slučaju ovakvog scenarija, DP bi imao 13 ili 14 odbornika, a podršku za smenu Muslijua dobio bi od koalicije koju predvodi SNS sa 7 odbornika.

– DP i SNS sa svojim partnerima u sredu bi trebalo da imaju 21 odbornika, što je većina u parlamentu koji ima 41 mesto- kaže jedan od naših sagovornika, inače odbornik u SO.

Nenad Mitrović, predsednik bujanovačkih naprednjaka kaže za Bujanovačke da su ga nezvanično kontaktirali ljudi iz nekih albanskih stranaka:

-Ukoliko DP u sredu predloži da se glasa za smenu Muslijua, dobiće našu podršku. Ali, o eventualnom ulasku u vlast sa DP, ako obezbede dovoljan broj odbornika, tek bismo razgovarali. Spremni smo za ulazak u vlast u kojoj neće sedeti Musliju- kaže Mitrović.

Trenutnu većinu u SO, pored PDP, čine savez DUA i PDD predsednika opštine Šaipa Kamberija, Srpska lista i Grupa građana Stojanče Arsića.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *