OŠ “B.Radičević“ obeležila dan škole

BUJANOVAC, 25. mart 2017. – U životu se mnoge škole završavaju, ali najvažnija je ona prva – ona u kojoj se sada nalazimo – podsetila je Gordana Zlatković, direktorka bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“, obraćajući prisutnima na svečanosti, organizovanoj u Domu klulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, povodom obeležavanja Dana škole, koja već 60 godina s ponosom nosi ime velikana srpske poezije Branka Radičevića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prezentovanim vremeplovom na pozornici velike sale Doma kulture, ujedno je obeležen još jedan značajan jubilej – 170 godina postojanja i rada bujanovačke škole, čija je istorija, kako je rečeno u vremeplovu, „i istorija Bujanovca“.

Današnjom svečanosti završena je nedelja prigodnih aktivnosti, organizovanih povodom obeležavanja Dana škole i dvostrukog jubileja. Juče su nagrađeni najbolji autori učeničkih likovnih i literarnih radova sa temom „Kad bi progovorila moja klupa“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takođe, iz štampe je izašao i treći broj školskog godišnjaka „Brankovci“, koji se priređuje u čast rođenja pesnika Branka Radičevića, 28. marta 1824. godine.

Proslavi Dana škole pored učenika, njihovih roditelja i zaposlenih u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi, prisustvovali i predstavnici društveno političkog života.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među zvanicama su i bivši radnici, sada penzioneri. Jedan od njih je i Vitomir Janjić, koji je u ovoj školi četvrt veka predavao muzičko obrazovanje i vaspitanje.

Penzionisan je 2015. godine. Seća se svog prvog zaposlenja u osnovnim školama u Gornjem Vrtogošu i Žbevcu. Za „Bujanovačke“ kaže da je to bilo 1975. godine, a u međuvremenu je radio i u Radio televiziji Vranje, Radio televiziji Bujanovac i Domu vojske u Vranju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osnovnu školu „B.Radičević“, sa 131 zaposlenim, trenutno pohađa 1.210 učenika srpske i romske nacionalne zajednice, računajući i četiri područna odeljenja u selima Lopardince, Rakovac, Srpska Kuća i Karadnik.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *