Šahisti OŠ “B.Radičević” idu na republičko takmičenje osnovaca

BUJANOVAC, 25. mart 2017. – Filip Stojanović, Bogdan Tasić, Dejan Dukadinović, Dijana Dukadinović i Stefana Stojanović, učenici Osnovne škole “Branko Radičević” iz Bujanovca, plasirali su se na republičko šahovsko takmičenje učenika osnovnih škola Srbije.

IMG_5467

 

Plasman su izborili na pojedinačnom takmičenju Pčinjskog okruga, održanom u OŠ “Radoje Domanović” u Vranju. Profesor Nenad Tasić, koordinator i sudija Okružnog takmičenja, podseća da su svi oni polaznici škole šaha i članovi ŠK Jug u Bujanovcu.

– U istoj školi održano je i ekipno okružno takmičenje na kome je, od ukupno pet ekipa, prvo mesto, u muškoj konkurenciji, osvojio školski tim bujanovačke OŠ “B.Radičević” i time obezbedo plasman, takođe na republičko nadmetanje.

IMG_5466

Osim prve trojke iz pojedinačnog nastupa, za prvoplasiranu ekipu su nastupili još Marko Vojinović i Milan Manić. Ženska ekipa bujanovačke škole plasirala se na treće mesto – kaže Tasić, inače trener mladih šahista i predsednik ŠK Jug.
Na Okružnom takmičenju u Vranju učestvovalo je 105 učenika od prvog do osmog razreda grada domaćina i opština Bujanovac, Vladičin Han i Bosilegrad.

Republičko nadmetanje šahista osnovnih škola biće održano 13. i 14. maja 2017. godine u Beogradu. Oragnizatori su, već treću godinu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Šahovski savez Srbije.
IMG_5468




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *