U opštini Bujanovac 43.090 birača

BUJANOVAC, 31. mart 2017. – Od 6.724.172 birača, za koliko je Republička izborna komisija (RIK) utvrdila da ima pravo glasa, njih 43. 090 moći će da 2. aprila glasa na nekom od 56 biračkih mesta u opštini Bujanovac.

Građani će na nedeljnim izborima, od 7 do 20 časova, glasati za jednog od 11 kandidata za predsednika Srbije.

U radnom telu RIK za opštinu Bujanovac kažu da je danas obavljena raspodela glasačkog materijala svim biračkim odborima na teritoriji opštine.

U Srbiji je u toku predizborna tišina uoči predsedničkih izbora, koja je nastupila u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju, 2. aprila, u 20 časova.

Iz RIK podsećaju da je za to vreme zabranjena svaka politička propaganda u sredstvima javnog informisanja i objavljivanje prognoza izbornih rezultata.

Na dan glasanja je od 7 do 20 časova dozvoljeno objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihove izjave, a dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača.

Na biračkom mestu i 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola partija i drugog propagandnog materijala, a u suprotnom raspušta se odbor i ponavljaju izbori.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *