U ponedeljak počinje upis đaka prvaka

BUJANOVAC, 1. april 2017. – U osnovnim školama u Srbiji u ponedeljak, 3. aprila počeće upis đaka prvaka.

Prema procenama Odeljenja za javne službe opštine Bujanovac, zasnovanim na ovogodišnjem broju polaznika obaveznog predškolskog programa u PU “Naša radost”, u đačke klupe deset osnovnih škola na području bujanovačke opštine, školske 2017./18. prvi put će sesti oko 400 prvaka, za stotinak više  nego ove godine.

Na osnovu podataka pomenutog odeljenja, dostavljenih “Bujanovačkim”, najviše prvaka tekuće školske godine upisano je u OŠ “Branko Radičević”-161.

Slede OŠ “Muharem Kadriju” sa 52, jednog prvaka manje ima “Naim Frašeri”, “Sami Frašeri” ima 27, “Desanka Maksimović” 25, “Ali Bektaši” 20, po 14 su upisali “Dragomir Trajković” i “Vuk S. Karadžić”, dok OŠ “Miđeni” ima najmanje učenika prvog razreda – 6.

Ukupno bujanovačka opština ove školske godine ima 293 đaka prvaka..

U prvi razred upisuju se deca koja do početka školske godine napune najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina, odnosno rođeni od 1. marta 2010. do 28. februara 2011.

Pored izvoda iz knjige rođenih, prijave o prebivalištu i potvrde o pohađanju pripremnog predškolskog programa, za upis je potreban i dokaz o zdravstvenom pregledu.

Deca iz osetljivih društvenih grupa mogu da se upišu u školu bez dokaza o prebivalištu roditelja i potrebne dokumentacije.

Nakon prijavljivanja sledi razgovor mališana sa pedagogom i psihologom škole, na osnovu koga će biti procenjeno da li je dete spremno za školske obaveze.

Upis prvaka bi zvanično trebalo da traje do 31. maja, ali škole praktično upisuju sve do septembra, do početka školske godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *