RUKOMET: Tijana, Sara i Jovana na vratima reprezentacije

BUJANOVAC, 3. april 2017. – Tijana Janjić, Sara Stojanović i Jovana Nakić, rukometašice bujanovačkog ŽRK Mladost u  nedelju (9. aprila) imaće šansu da u  drugom krugu selektovanja u Vrnjačkoj Banji postanu pionirske reprezentativke Srbije.

Tijana u kategoriji 2003, a Sara i Jovana u  kategoriji 2005. godišta.

Goran Tašković, njihov trener i koordinator Rukometnog saveza centralne Srbije  za Jablaničko-pčinjski okrug, podseća da su njih tri  uspele da prođu u ovaj nivo selekcije, na selektovanju obavljenom krajem prošlog meseca u Nišu.

-Ovo je vanserijski uspeh mladih rukomtašica. Iskreno, nismo očekivali s obzirom da klub postoji tek nešto više od godinu dana, one treniraju godinu dana, imaju mnogo manje odigranih utakmica i naravno iskustva od njihovih vršnjakinja iz drugih klubova koje su bile na selektovanju. I preostalih šest naših rukometašica moglo je da prođe u sledeći krug da na njih nije uticala velika trema, jer je  to za njih nešto novo – kaže Tašković.

On veruje da će sledeći put pionirke bujanovačke Mladosti imati više uspeha, s obzirom da ih naredne godine očekuje nova šansa jer ovaj klub nije imao kandidatkinje za reprezentativno odabiranje, rođene 2000/01. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *