Stanković: Albanski lideri krivi za bojkot izbora a primaju platu iz budžeta

BUJANOVAC, BEOGRAD, 5. april 2017. (foto:KT) – Slabu izlaznost Albanaca na predsedničke izbore, predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković objašnjava pozivom lokalnih albanskih političkih lidera na bojkot, prenosi B92.

Stanković je podsetio da neki od tih lidera primaju platu iz budžeta. On očekuje da se uskoro nastave razgovori između predstavnika Vlade Srbije  i Albanaca sa juga Republike.

Na izborima  za predsednika Srbije, 2. aprila, u bujanovačkoj opštini  je galsalo 15, a u preševskoj 7 odsto od ukupno upisanih birača.

Glasačke kutije na 12 biračkih mesta u ove dve opštine ostale su prazne. Na biračkim mestima gde su pravo glasa imali Albanci, Srbi i Romi kutije su bile delimično popunjene.

Uz tvrdnje da ih je država zapostavila, predstavnici političkih partija koje na jugu Srbije okupljaju Albance, uoči izbora su  izjavljivali  da nijedan predsednički  kandidat nije tražio njihove glasove.




One thought on “Stanković: Albanski lideri krivi za bojkot izbora a primaju platu iz budžeta

  1. Vuk

    Totalno ponizenje Srpske zajednice u Bujanovcu evo iznosi nam i gospodin Stankovic licno. O kakvom nastavku razgovora on govori ? O cemu se razgovara i pregovara sa Albancima i imaju li ti razgovori neki kraj ? Kada cete zapoceti razgovore sa Srbima,da malo prosetate ulicama,da obidjete firme po Bujanovcu i da saslusate i njih jer mozda i oni imaju nesto da vam kazu. Jeste li upoznati sa privatizacijom DIB-a, kako rade ostale firme,imaju li problema ? Raspitajte se kako zivi Srpska porodica koja prodaje poslednje vredne stvari kako bi preziveli. Izgleda da vas problemi Srba nesto i ne interesuju ili imate one „svoje“Srbe koji dobijaju kredite,subvencije,stipendije i potkradaju drzavu gde stignu. Obicna Spska porodica propada a firme nam kriminalci kupuju i preprodaju,radnici na ulici. Razgovarajte vi sa Albancima i zavrsavajte im to sto traze kao i do sada ali hocete li konacno da razgovarate i sa Srbima pa da zapisete,prosledite u Vladu i insistirate svojim autoritetom da se ti problemi resavaju. Prestanite vise da nas i vi ponizavate i pretvarate se da je sve u redu. Jesmo provincijalci ali nismo glupi. Iznenadicete se ali i mi imamo dostojanstvo.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *