Opštinsko veće: Neophodna likvidacija Direkcije

BUJANOVAC, 6. april 2017. – Opštinsko veće utvrdilo je nacrt predloga odluke o pokretanju postupka likvidacije JP Direkcija za izgradnju Bujanovac, koje se od kraja prošle godine, u skladu sa novim zakonskim propisima, kao dotadašnji indirektni korisnik budžetskih sredstava, nalazi u procesu statusnih promena.

Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, je podsetio da je prema planu promene statusa ovog javnog preduzeća bilo predviđeno da bujanovačko JP „Komunalac“ preuzme obaveze Direkcije, podrazumevajući i zaposlene, nakon čega bi opština, internim konkursom, preuzela deo pomenutih radnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– U Opštinskoj upravi zaposleno je 16 radnika Direkcije, a njih 18 se ne može zaposliti u „Komunalcu“ zbog toga što Agencija za privredne registre (APR) još nije završila neophodne aktivnosti. To će, izgleda, da potraje. Zato je potrebno izvršiti likvidaciju ovog javnog preduzeća.

S druge strane, pravosnažnom sudskom odlukom je naloženo da se 5 ranije otpuštenih radnika vrati na posao. Internim konkursom imamo obavezu da ih zaposlimo u okviru opštinske uprave. Naša namera je da se ubrza postupak rešavanja statusa zapošljavanja pomenutih radnika – istakao je Kamberi.

Za likvidacionog upravnika JP Direkcija za izgradnju predložen je Faruš Isljami, diplomirani pravnik iz Bujanovca. Konačnu reč o svemu ovome daće odbornici u lokalnom parlamentu, kao i o predloženoj odluci o usklađivanju poslovanja JP „Komunalac“ sa Zakonom o javnim preduzećima, donetim prošle godine.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, između ostalog, usvojeni su i izveštaji o prošlogodišnjem radu i finansijskom poslovanju Biblioteke „14. novembar“, Doma kulture „Vuk Karadžić“, Turističke organizacije Bujanovac, Sportskog centra „Mladost“ i Centra za socijalni rad.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *