Opština: 23 miliona za subvenciju poljoprivrede

BUJANOVAC, 10. april 2017 – Opština Bujanovac uskoro će objaviti javni konkurs za dodelu subvencija poljoprivrednicima u iznosu23 miliona dinara, što je skoro 14 miliona više nego 2016.

Po rečima Ružice Anđelković, načelnice Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj, tri miliona dinara od ukupno planiranog iznosa namenjeno je za  program veštačkog osemenjavanja.

-Osim ovih sredstava, predviđenih ovogodišnjim budžetom, u okviru programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja opštine Bujanovac za 2017. godinu 19,5 miliona je obezbeđeno za nabavku poljoprivredne opreme, odnosno 80 odsto od nabavne cene, a najviše do 100.000 dinara.

Takođe, pola miliona je namenjeno za sajamske aktivnosti – kaže sagovornica “Bujanovačkih”, uz napomenu da će za subvenciona sredstva moći da konkurišu samo aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Ovaj program je donet na na poslednjoj sednici Opštinskog veća.

Pre toga dobijena je neophodna  saglasnost Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. U skladu sa tim Opštinsko veće je utvrdilo   pravilnik za raspodelu sredstava za subvencije u  poljoprivredi i obrazovalo nadležnu komisiju, čiji je predsednik Srećko Jordanović, dipl. inženjer poljoprivrede.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *