Tašković: Zadovoljan sam učinkom pionirki na selekciji, postojimo tek godinu dana i radimo bez para

BUJANOVAC, 11. april 2017. –  Festival rukometa za devojčice, koji će biti održan 7. maja 2017. godine  u Kragujevcu, uprkos potajnim nadanjima, proteći će bez predstavnica ŽRK Mladost iz Bujanovca.

Tijana Janjić, Sara Stojanović i Jovana Nakić, rukometašice kluba koji postoji nešto više od godinu dana, nisu uspele da se nametnu trenerima i koordinatorima mlađih ženskih selekcija na prekjučerašnjem selektovanju u Vrnjačkoj Banji.

Goran Tašković, trener bujanovačkog ŽRK Mladost i koordinator Rukometnog saveza centralne Srbije  za Jablaničko-pčinjski okrug, smatra da to nije neuspeh. Naprotiv.

-Možemo da budemo zadovoljni postignutim s obzirom na tek jednogodišnji rad naših rukometašica koje su stigle do poslednjeg stepena selektovanja za reprezentaciju. Njihove vršnjakinje imaju po nekoliko godina igračkog iskustva. Ovo je za naše predstavnice bilo prvo selektovanje. Novo ih očekuje sledeće godine, jer naš klub nije imao kandidatkinje za reprezentativno odabiranje, rođene 2000/01. godine. Međutim, najveća prepreka je nedostatak sredstava i sprečenost  za takmičenje, kao i prvenstvo koje tek predstoji – podseća Tašković.

Vizu za Kragujevac iz Jablaničko-pčinjskog okruga, uspele su da obezbede četiri rukometašice.

Dve iz Leskovca i po jedna iz Vranja i Vladičinog Hana.

One će, prema najavi Rukometnog saveza Srbije, biti članice mlađih ženskih selekcija Istoka, Zapada, Centra i Severa za godišta 2000/2001, 2002/2003 и 2004/2005, na predstojećem  Festivalu  rukometa.

Ova festivalska rukometna manifestacija najavljena je kao predigra kvalifikacione utakmice za plasma na EP, muških seniorskih reprezentacija Srbije i Rumunije.

 




2 thoughts on “Tašković: Zadovoljan sam učinkom pionirki na selekciji, postojimo tek godinu dana i radimo bez para

  1. marinko

    Bujanovac je jedino mesto u Srbiji gde ima vise trenera i sportskih strucnjaka od igraca. Bujanovac ima i najvise klubova u celoj Srbiji da covek ne poveruje. Ovaj gospodin je nezamenljiv, prodaje znanje kome god stigne i uvek nadje zaludjene ljude da isprate pricu a on se ugradi. Sad je nasao zenski klub i roditeljima prodaje zvaku o reprezentaciji pa jos besplatno. Uvek mu je sport na prvom mestu ali se nekako zavrsi da se on uvali za neku lovu. Pohvalno je sto ne bira od koga pare stizu. Ako ne drpa Opstinski budzet ili neku firmu onda su tu roditelji buducih reprezentativki. Od silnog sportskog rada do sada nismo napravili igraca bilo kog sporta ni za neku okruznu ligu a ovaj odmah iskusno prepoznao reprezentativke. Cudo od coveka koji nije odigrao ni dve cele rukometne utakmice u karijeri. U sportskoj hali su izgleda svi odlepili od nerada ali je ovaj bas snalazljiv.

    Reply
  2. Veteran

    „Taskovic : zadovoljan ….
    „Dobro je znati da imamo bar nekog zadovoljnog a za pare je dovoljno iskusan da ne brine jer doci ce i pare. Bitno je da pokaze ozbiljan rad a mora i Stajica da malo saplete jer je ovaj momak izgleda suvise uspesan sa kosarkom i to se ne sme dozvoliti. Zar Stajic da bude uspesniji od njega kad on najvise zna sa decom a jos bolje sa parama. U svojim planovima sigurno ima predvidjeno da ukljuci i obdaniste a tamo ce mu decu selektirati drugi Taskovic cim prohodaju. Neverovatan covek. Kad pomislis da je potrosio sve finte da se ogrebe za neke pare,on napravi zenski klub i preko dece opet je u igri. Samo je jedna dilema ? Koliko ce Stajic da izdrzi sa kosarkom jer ovaj strucnjak devojcice odmah vodi u reprezentaciju a koji roditelj to ne prizeljkuje. Zar da im deca treniraju kosarku a da nisu reprezentativci ?! Predjite svi u rukomet i uspeh je garantovan. O parama cemo kasnije,ima vremena.“

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *