Strancu pet godina zatvora za 5 kg kokaina

BUJANOVAC, VRANJE, 19. april 2017. – Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju saopštilo je da je sa osumnjičenim C.A. iz Frankfurta u Nemačkoj, zbog sumnje na izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.246.st.1. KZ, po krivičnoj prijavi Policijske uprave u Vranju Ku.br.338/17 od 3. aprila 2017. godine, sklopljen sporazum o priznanju krivičnog dela, prenose VranjskeInfo.

Kako su Bujanovačke pisale, u zvičnicima „golfa“ nemačkih tabilica carinici na prelazu Preševo su početkom aprila kod turskog državljanina A.C. (1978.) pronašli i zaplenili gotovo 5 kg kokaina.

kokain1

„Dana 11. aprila 2017. godine, zaključen je sporazum o priznanju krivičnog dela po krivičnoj prijavi da je osumnjičeni dana 3. aprila 2017. godine, oko 00.45 časova, u putničkom-motornom vozilu marke „Golf GTI“ crvene boje, preko državne granice Republike Srbije na graničnom prelazu Preševo, prilikom izlaska iz zemlje ka Makedoniji, neovlašćeno prenosio smešu supstance „kokain“ proglašenu za opojnu drogu i tetramisola u količini od 4,9 kilograma, upakovanu u 5 paketa oblepljenih selotejp trakom i smeštenih u unutrašnjem delu zvučnika u prtljžniku vozila“, kaže se u saopštenju VJT.

Javni tužilac i osumnjičeni C.A. iz Frankfurta, konstatuje se dalje u saopštenju VJT, su „saglasni da Viši sud u Vranju, na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, „izrekne kaznu zatvora u trajanju od pet godina, da se od osumnjičenog oduzme smeša opojne droga „kokain“ i tetramisola, u količini od 4,9 kilograma neto mase, koja će se po pravosnažnosti presude uništiti i prema osumnjičenom izrekne i mera bezbednosti oduzimanja putničkog motornog vozila marke „Golf GTI“ crvene boje, saobraćajna dozvola i jedan ključ za startovanje navedenog vozila“.

Prema osumnjičenom je izrečena i mera bezbednosti „proterivanja stranaca iz zemlje“ u trajanju od tri godine, koja se računa od pravosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *