Turistička organizacija: Pad naplate boravišne takse

BUJANOVAC, 20. april 2017. – Prihod od boravišne takse, koji se sliva u budžet opštine Bujanovac, u poslednje tri godine u stalnom je opadanju.

Prema podacima Turističke organizacije Bujanovac (TOB)  na ime boravišne takse  u 2014. godini uplaćeno je 340.000, godinu dana kasnije 96.400 dinara, a 2016. samo 62.000 dinara.

U Turističkoj organizaciji Bujanovac procenjuju da je, shodno uplaćenom iznosu, prošle godine bilo  oko 1.240 noćenja u ugostiteljsko-turističkim objektima na području bujanovačke opštine.

Po uporednim podacima  pretpostavljaju da se deo poslovanja ovih subjekata odvija u oblasti sive ekonomije.

IZ TOB podsećaju da je naplata boravišne takse poverena Republičkoj turističkoj inspekciji.




One thought on “Turistička organizacija: Pad naplate boravišne takse

  1. Stanimir

    Kakva konstatacija ! U prosloj godini zaradili 62 hiljade dinara. Sada nam objavite koliko vas ima zaposlenih i kolike su vam plate. Ovo sto ste zaradili pokriva vam platu za jednu nedelju a ostala 51 nedelja pada na budzet opstine. Boli vas uvo, cak vas nije ni sramota. Vazno idete na sve sajmove a zasto li idete samo vi znate. Nista bolje nije ni kod drugih javnih preduzeca i to vam je utesno a takodje vam u prilog ide da je ovaj narod beskrajno glup, bezvezan i prost ili istinski veruje ministarki Brnabic da je reforma zavrsena i da je sve sada u redu. Nema vise viskova i svi zestoko rade za svoju platu a evo Turisticka organizacija je svojim rezultatima i pokazala. Glupi narode, samo malo zamislite kako je po drugim Javnim preduzecima sto u Bujanovcu a tek u Srbiji ! Zemlja smo glupih ili drogiranih ljudi, nema drugog objasnjenja.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *