Mitrović poziva srpske odbornike da uskrate poverenje Jonuzu Muslijuu

BUJANOVAC, 22. april 2017. – Opštinski odbor Srpske napredne stranke Bujanovac smatra da su izjave Jonuza Muslijua nedopustive i da se takvim izjavama ruši državni suverenitet i teritorijalni integritet.

Lider bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije, Nenad Mitrović, ističe da su Muslijuove izjave direktno zagovaranje secesije delova Republike Srbije.

– Smatramo da ovakav čovek ne može da obavlja funkciju predsednika Skupštine opštine Bujanovac. Opštinski odbor SNS je doneo stav da pozovemo sve srpske stranke koje u SO Bujanovac imaju svoje odbornike, a podržavaju Jonuza Muslijua na mestu predsesdnika Skupštine, da mu uskrate dalju podršku.

Pre svega mislim na SPS, JS, SDPS Rasima Ljajića, SPO, SDS Borisa Tadića i GG „Stojanča Arsić“. Na ovaj način bi se stvorili uslovi za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, što bi bilo najpoštenije prema svim građanima i prema drugim političkim partijama – kaže Mitrović.

Srpske političke stranke, koje su u lokalnoj vlasti sa Partijom za demokratsko delovanje, Demokratskom unijom Albanaca i Muslijuovim Pokretom za demokratski progres, imaju sedam odbornika.

U opoziciji je, sa takođe sedam odbornika, koalicija okupljana oko Srpske napredne stranke. U opozicionim odborničkim klupama su i predstavnici Demokratske partije Nagipa Arifija.




3 thoughts on “Mitrović poziva srpske odbornike da uskrate poverenje Jonuzu Muslijuu

  1. stanojko

    Puna podrska za ovaj zahtev poslanika Mitrovica. Gospodo koja obavljate vlast u Bujanovcu kao Srpski predstavnici izjasnite se jasno i konkretno. Smeta li vam ovaj osvedoceni separatista ili ne? O cemu cete dogovarati sa ovim divljakom ? Poslanik treba takodje da javno upita i sve lidere Albanskih partija a pre svega Kamberija i Arifija kakav je njihov stav po pitanju delovanja Musliua. Nemoguce je da nemaju stav. Imaju ga sigurno pa godpodo javite se. Za mir i toleranciju nisu dovoljni samo Srbi, nego i Albanci a takodje i Romi. Sta vi Romi kazete za stavove Musliua ? Izjasnite se a ne da vam drzava Srbija sluzi samo za socijalnu pomoc, decije dodatke i druga novcana davanja.samo se zalite ali kad treba nesto ovako da se izjasnite cutite. Mislite da Srbi to ne vide. Ostala gospoda iz svih Srpskih partija i pokreta moraju isto ovako da se javno izjasne kako bi javnost Bujanovca znala ko sta radi. Gde su i razna udruzenja, nevladine organizacije, strane ambasade koje ovde odmah dodju cak i kada neki Albanac dobije kaznu za parkiranje. Sada svi cute. Lako vam je da cutite ali ce mozda sutra krv tudje dece, dece obicnog naroda da se proliva a oni koji su odgovorni ce na vreme da pobegnu jer imaju gde. Trazim od Poslanika da i u Skupstini Srbije podigne sva ova pitanja na svim nivoima i hrabro prozove sve koji nose neku odgovornost na ovom delu Srbije.

    Reply
  2. liverpul

    Postovani gradjani nase opstine, sada Vam je verovatno jasno zasto Srpska napredna stranka nije htela da ucestvuje i pravi koaliciju sa Jonuzom. Kaako se personalizovati i glasati za coveka koji ne priznaje nista sto je srpako ali zato uredno prima iz budzeta Repiblike Srbije dve plate. Sramota li Vas je gospodo ( Taso, Blage, Stojanco, Bobane) sto dajete legitimitet ovom zlocincu. Hocete li i dalje da glasate za njegove odluke? Zasto cutite, imate li bar malo doatojanstva? Jasno Vam je da ova vlast nista niti moze niti ce doneti Bujanovcu. Pokazite dostojanstvo ako ga uopste imate i napustite ovu sramnu koaliciju.

    Reply
  3. ĐOKA

    MITROVIĆU, DONOSE SE ODLUKE A STAV SE ZAUZIMA, MADA ČISTO SUMNJAM DA STE TO SAMI URADILI. MORA DA JE STIGLA NEKA DIREKTIVA ODOZGO, ZATO ŠTO JE IZGLEDA ZABRANJENO RAZMIŠLJANJE. MOŽDA JE TAKO ZBOG NEČIJE PROCENE DA TO NE UMETE ŠTO NIJE DALEKO OD ISTINE ILI NE SMETE ŠTO TAKOĐE NIJE DALEKO OD ISTINE, KAKVA ONDA KORIST OD VAS KAO POSLANIKA? NIKAKVA, I MOŽDA JE NAJBOLJE DA VI ODETE SA MESTA NA KOME STE

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *