Jovanović: Dom zdravlja bez odobrenja za zapošljavanje

BUJANOVAC, 24. april 2017. – Dom zdravlja Bujanovac se ne nalazi među 21 zdravstvenom ustanovom kojoj je odobreno zapošljavanje medicinskog odoblja.

Ovo je “Bujanovačkim” potvrdila dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja koji kuburi sa nedostatkom lekara.

U očekivanju neophodnog odobrenja za zapošljavanje novog stručnog kadra, Opštinsko veće je nedavno dalo potrebnu saglasnost za zapošljavanje  dva doktora medicine, do tri meseca, kako bi se privremeno  rešio kadrovski  vakum u bujanovačkom Domu zdravlja, nastao odlaskom dva lekara, jednog u penziju, a drugog na bolovanje.

Njihove plate biće finansirane iz budžeta opštine Bujanovac.

Vlada Srbije je prošle sedmice odobrila zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika, koji će se zaposliti u 21 zdravstvenoj ustanovi u Srbiji.

Novim kadrovskim planom, koji je usvojilo Ministarstvo zdravlja, a Vlada odobrila, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila

. Najviše novog kadra odobreno je za Klinički sentar Srbije gde se i leči najveći broj pacijenata – 380 zaposlenih. Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 radnih mesta, Kragujevcu 219, a u Nišu 58.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *