POZOR! Na 9 lokacija vrebaju minska polja

BUJANOVAC, 27. april 2017. – Na pojedinim delovima teritorije Bujanovac i dalje preti opasnost od neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) zaostalih iz vremena  bombardovanja NATO i oružanih sukoba biše OVPMB  i državnih snaga bezbednosti.

Mada je do sada očišćeno 13 lokacija, prema rečima Alija Aslanija, načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, postoji još devet  nebezbednih mesta na području opštine.

aslani

Oprez: Aslani

-Do sada je šest lokacija očišćeno od kasetnih bombi, a sedam od protivpešadijskih mina. Međutim, ima ih još. Centru za razminiranje prijavili smo lokacije u Lučanu, Brisiću, Ravnom Bučju, Đorđevcu, Borovcu, Končulju, Brezničkom Muhadžiriju (Uški potok), Topolskm ridu na Turijskom brdu i još jednu na Nehatovoj livadi – upozorava Aslani i poziva na maksimalnu opreznost  i izbegavanje kretanja u zonama sa registrovanim NUS.

Aslani je na  sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije obavestio članove da se trenutno razmatra plan za uklanjanje i uništavanje  lociranih  eksplozivnih  sredstava.

Na istoj sednici usvojeni su i predlozi rešenja o imenovanju članova  dvanaest komisija i stručno-operativnih timova ovog štaba, o kojima će konačnu reč dati Opštinsko veće.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *