Lazićev tekst nominovan za Nagradu za istraživačko novinarstvo

BUJANOVAC, BEOGRAD, 28. april 2017. – Tekst „Stvarno jedinstveni biznis“, autora Nikole Lazića, urednika portala Bujanovačke, objavljen u nedeljniku Vranjske gde je Lazić takođe urednik, jedan je od šest nominovanih za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo koju dvanaestu godinu za redom dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uz podršku Ambasade SAD.

ja

Lazićev tekst je jedini od nominovanih objavljen u nekom mediju van Beograda. (Tekst objavljen u Vranjskim možete pročitati OVDE)

Među nominovanim tekstovima u kategoriji štampanih medija, nalaze se oni objavljeni u beogradskim listovima Danas, Vreme, Nedeljnik i Njuzvik.

U tekstu „Stvarno jedinstven biznis“ se otkrivaju do sada nepoznati detalji o sumnjivim poslovima koji vode do stranke Jedinstvena Srbija, njenog odbora u Vranju i Dejana Manića, predsednika vranjskog odbora te partije.

Tekst se bavi javnim interesom budući da je Manić istovremeno i odbornik, a u vreme koje tretira tekst bio je direktor Lokalnog javnog preduzeća „Skijalište Besna kobila“ i predsedavajući skupštine Agencije za razvoj VEEDA, čiji su osnivači nekoliko lokalnih samouprava na jugu Srbije.

Žiri sastavljen od istaknutih novinara i urednika doneo je odliku o nominacijama u tri kategorije – elektronski (TV, radio), štampani i on-line mediji.

Pobednički radovi će biti objavljeni na svečanosti koja se tradicionalno održava na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 10. maja 2017.

Lazić je 2012. bio laureat ove nagrade za tekst o poslovima Darka Šarića na jugu Srbije.

Novinari Vranjskih do sada su pet puta osvajali godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo, a osim ove dobitnici su svih relevantnih nagrada koje se dodeljuju u srpskom novinarstvu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *