Obeležen praznik džeza

BUJANOVAC, 1. maj 2017. – U organizaciji bujanovačkog multietničkog džez sastava „Strandžers from Saut“ ( „Stranci sa juga“) sinoć je, na Svetski dan džeza, u velikoj sali Doma kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu održan koncert za ljubitelje ove muzike. Za dobru atmosferu pobrinuli su se i članovi gostujućeg benda “Irish clovers” ( “Ajriš klavers”) iz Niša.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gosti iz Niša

Iako je sala bila poluprazna, nastup džezera je oduševio najvernije posetioce, koji kažu da su prisustvovali istinskom prazniku džeza. Naravno, divno su se osećali i muzičari. Za vokala “Stranaca sa juga” Anđelu Dukadinović, džez predstavlja jednu vrstu igre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Zapravo improvizaciju igre. Kao i prošle godine i sada smo se sastali da se zajedno igramo sa “Ajriš klaversima”, koji su večeras nastupili sa irskim džez kompozicijama. I pridružili nam se. Drago mi je što sam deo ove organizacije – ponosna je Anđela.
Bujanovački sastav „Strandžers from Saut“ , koji je formiran 2015. godine uz pomoć „Nišvil fondacije“, ima 11 članova. Tokom dvogodišnjeg nastupanja na džez sceni, prošle godine su svoj grad uspešno predstavili na čuvenom ”Nišvil festivalu”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *