Bujanovčani obeležili Dan Crvenog krsta

BUJANOVAC, 8. maj 2017. – Bujanovački Crveni krst danas je na Karađorđevom trgu u Bujanovcu i glavnoj gradskoj organizovao akciju povodom Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, 8. maja.

Volonteri su prolaznicima delili promotivni materijal i upoznavali ih sa delatnostima Crvenog krsta koji nesebičnim angažovanjem širom sveta pruža pomoć najugroženijima.

Sa volonterima je bio i Damnjan Popović, saradnik za akcije Crvenog krsta Bujanovac.

-Obeležavanjem Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, ujedno je počela i Nedelja Crvenog krsta, u čijem ćemo okviru, u sredu, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje iz Vranja organizovati tribinu, sa početkom u 12 časova.

Dan kasnije planirano je održavanje skupštine bujanovačkog „Kluba 25“, odnosno mladih davalaca krvi od 18 do 25 godina starosti.

U petak planiramo sastanak za socijalna pitanja bujanovačkog Crvenog krsta, dok ćemo tokom vikenda realizovati još jednu akciju.

Ona će biti održana u saradnji sa još nekim akterima. Razgovori o detaljima njenih sadržajnih aktivnosti su u toku. Očekuje se da sve bude precizirano do kraja dana – kaže Popović.

IMG_5804 IMG_5806

IMG_5809

IMG_5810

Iz ove humanitarne organizacije podsećaju da je Crveni krst Srbije najstarija humanitarna organizacija u zemlji koja ove godine obeležava 141 godinu postojanja i rada.

Kroz svoje različite programe pomoći i edukacije (narodne kuhinje, motivacija dobrovoljnih davalaca krvi, obuka iz prve pomoći, pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, oporavak dece, pomoć postradalima od poplava, zemljotresa, ekstremsnih hladnoća i drugih prirodnih nesreća, briga o starijima i druge aktivnosti) Crveni krst Srbije uspeva da dopre do preko 2 miliona ljudi u Srbiji.

Svoje programe Crveni krst Srbije ralizuje zahvaljujući angažovanju 60.000 volontera i 750 zaposlenih.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca – 8. maj rođendan je osnivača Pokreta Anri Dinana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *