Poljoprivrednicima 23 miliona dinara

BUJANOVAC, 8. maj 2017. – Opština Bujanovac je za ovu godinu izdvojila 23 miliona dinara za poljoprivredu, od čega je 3,5 miliona namenjeno stočarima uglavnom za veštačko osemenjivanje stoke.

Konkurs je otvoren do 19. maja a pravo na podsticajna sredstva  imaju aktivna poljoprivredna gazdinstva i domaćinstva sa teritorije Opštine Bujanovac, koja su upisana u registar aktivnih poljoprivrednih gazdinstva, u skladu sa zakonom, pravilnikom i  konkursom.

 

Metin Ramizi, član opštinske Komisije za dodelu podsticajnih sredstava naglasio je da je prošle godine za poljoprivredu izdvojeno samo 9 miliona dinara.

-Podsticajna sredstva su predviđena za proizvodnju mleka, voća i biljnih kultura (grožđa, povrća, pečurki i cvećarama), zatim za sektor žitarica, industrijskih aromatičnih biljaka i začina, kao i za pčelarstvo, izjavio je  Ramizi za portal Titulli.com.

On je istakao da će nakon zatvaranja konkursa, Komisija pristupiti pojedinačnom ocenjivanju pristiglih prijavnih zahteva kao i da će na terenu proveriti da li su kandidati postupili kako je predviđeno programom i konkursom.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *