Ekonomski fakultet u srcu Evrope

BUJANOVAC,23. maj 2017. – Delegacija sa predstavnicima  Ministarstva spoljnih poslova Austrije, Misije OEBS u Srbiji, Koordinacionog tela, kao i lokalne samouprave danas je posetila odeljenje subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

Dekan  Aleksandar Grubor je predstavnicima medija izjavio da su članovi visoke delegacije na ovaj način  poželeli da se lično upoznaju sa radom i uslovima studiranja studenata na fakultetu.

Izražavajući zadovoljstvo  svojim boravkom u Bujanovcu, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart je potvrdio podršku procesu pristupanja Srbije  Evropskoj uniji.

S obzirom da Austrija ove godine predsedava OEBS, Linhart je istovremeno podsetio i na podršku njegove zemlje svim aktivnostima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na svim nivoima, uključujući i one u vezi Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

On smatra da ovaj  fakultet , u saradnji sa Misijom OEBS, može da ispuni očekivanja mladih ljudi u ovoj multietničkoj sredini.

Predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi je poručio da  lokalna samouprava nastavlja sa realizacijom započetih projekata  i dosadašnje saradnje. Grubor, Linhart i Kamberi su potom održali predavanje studentima  Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

U delegaciji, koja je danas posetila odeljenje subotičkog fakulteta, između ostalih, bili su  Johanes Ejgner, ambasador Austrije u Beogradu, ambasador Andrea Oricio, šef  Misije OEBS u Srbiji, Đakomo Bosisio, šef kancelarije OEBS u Bujanovcu i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković, sa saradnicima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *