Hasani sa Heroinama: Zajedničko čišćenje Bujanovačkog jezera

BUJANOVAC, 12. jun 2017. – Narodni poslanik u Skupštini Srbije Fatmir Hasani predložio je bujanovačkim volonterkama Udruženja građana „Srbija u pokretu“ da sa još par nevladinih organizacija i opštinom Bujanovac urade projekat o revitalizaciji i zaštiti Bujanovačkog jezera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hasani je obećao da će se, zajedno sa kolegom Nenadom Mitrovićem, založiti da taj projekat, nakon apliciranja u dva-tri ministarstva, bude odobren za realizaciju, uz neophodnu finansijsku podršku.

Hasani je danas bio gost skupa, koga su četiri volonterke pod nazivom “Heroine”, organizovale u okviru akcije „Biram koga biram“.

Pre dvadesetak dana sagovornik im je bio Nenad Mitrović, jedan od dvojice poslanika iz bujanovačke opštine.

Prisutni građani su tada imali priliku da postavljaju pitanja, takođe iz oblasti ekologije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tokom današnjeg razgovora o Bujanovačkom jezeru, simbolu opštine i potencijalnom turističkom mestu, Snežana Milošević, predsednica Ekološkog društava Bujanovac je ukazala na potencijalnu opasnost od propuštanja vode sadašnje zemljane brane na ovoj veštačkoj akumulaciji.

Da bi taj problem bio rešen potrebna je izgradnja nove betonske brane.

S obzirom da je ovaj lokalitet obuhvaćen Prostornim planom područja posebne namene regionalnog centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije – Baza “Jug”, predsednica Ekološkog društva, podsetila je organizatore skupa da je za sve planirane radove neophodno odobrenje Ministarstva odbrane.

Pred kraj današnjeg dijaloga poslanik Hasani je potpisao zahtev predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, kojim u ime građana Bujanovca, traži zakazivanje termina za postavljanje pitanja članovima republičke vlade.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *