Ko su bujanovačke Heroine

BUJANOVAC, 13. jun 2017. – Bujanovčanke Danijela Stojilković, Snežana Dimić, Jovana Ristić i Irena Trajković Ristić, volonterke Udruženja građana „Srbija u pokretu“ iz Beograda, deluju pod nazivom “Heroine”.

Zajedno su od pre mesec dana, mada su se, vele, i ranije susretale tokom aktivnosti u okviru realizacije nekoliko projekata nevladinog sektora.

Nakon toga su rešile da započnu zajednički rad. “Biram koga biram”, odnosno organizacija razgovora sa narodnim poslanicima, je prva takva akcija.

Danijela Stojilković, u razgovoru za “Bujanovačke” kaže da za sada dobro sarađuju.

-Nemamo problema u saradnji. Posao nam jedino otežava izostanak postignutog dogovora sa pojedincima, odnosno, u ovom slučaju sa gostima, našim sagovornicima. Na primer, narodni poslanik Nenad Mitrović je došao na dogovoreni termin, dok smo sa poslanikom Hasanijem, morali da naknadno dogovaramo drugi termin. Naravno, imamo razumevanja zbog njihovih poslaničkih obaveza u Skupštini Srbije, kao i drugih neodložnih poslova u oblasti njihovog političkog angažovanja – iskrena je Danijela.

Do kraja ovog meseca, “Heroine”  su planirale da sa gostima razgovaraju o velikoj stopi nezaposlenosti, o radu na crno,  psima lutalicama…

-Planirali smo razgovor sa desetoro narodnih poslanika, ali mislim da ćemo u ovom periodu razgovarati samo sa njih petoro. Očekujemo dolazak poslanika iz Štrpca, Kosovske Mitrovice, Surdulice i Vranja – podseća sagovornica “Bujanovačkih”.

“Heroine” najavljuju nove projekte. U tome im pomažu inicijative sugrađana prikupljene tokom “on-lajn” anketa. Najavljuju mogućnost da uskoro formiraju i svoj klub.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *