Nastavljen rad narodne kuhinje Crvenog krsta u Bujanovcu

BUJANOVAC, 15.jun 2017. – Pripremom 1.200 kuvanih obroka danas je počeo ponovni rad narodne kuhinje Crvenog krsta u Bujanovcu. Ona je druga po veličini od 77 kuhinja u Republici Srbiji. Sekretar bujanovačkog Crvenog krsta Bratislav Lazarević podseća da je ispred nje, po broju korisnika narodna kuhinja u Novom Pazaru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Takođe smo jedina kuhinja u Srbiji gde lokalna samouprava ne želi da finansira pripremanje obroka za svoje socijalno ugroženo stanovništvo.  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za nabavku deset prehrambenih artikala, izdvaja 9.236.000 dinara. S obzirom da opština Bujanovac i dalje ne želi da učestvuje u participaciji, resorno Ministarstvo je obezbedilo dodatnih 7.820.000 dinara – ističe Lazarević.

Hrana za socijalno ugrožene građane bujanovačke opštine, osim u Crvenom krstu Bujanovac, distribuira se na punktovima  u naselju Salvatore, Velikom Trnovcu i Novom naselju. Spisak korisnika se formira komisijski. O tome odlučuju predstavnici Centra za socijalni rad, Udruženja penzionera, Udruženja invalida rada, Crvenog krsta i opštine Bujanovac. U skladu sa tim obavljena je podela bonova za korišćenje usluga narodne kuhinje u narednih osam meseci. Lazarević podseća da postoji verovatnoća da, zahvaljujući pomoći Ministarstva, rad narodne kuhinje bude produžen za još mesec dana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *