KRAJ HAOSA: Parking mesta u Gumoplastici ili na maloj pijaci

BUJANOVAC,19. jun 2017. – Lokalna samouprava  nalazi se na pragu rešenja hroničnog  komunalnog problema u Bujanovcu – nedostatka  gradskog prostora za parkiranje.

parking1

Predsednik opštine Šaip Kamberi kaže da za rešavanje problema postoje dve mogućnosti, istakavši da bi dugogodišnji haos na saobraćajnicama i trotoarima, koji  uglavnom više služe za parkiranje nego za pešačenje, možda bi bio rešen i ranije da za ovu namenu postoji adekvatna površina u užem delu grada.

 

-Postoje dve mogućnosti za uvećanje mesta za parkiranje. Stečajni upravnik „Gumoplastike“ ponudio  je opštini  u zakup 130 metara kvadratnih  za eventualno  preseljenje zelene pijace, koja bi bila preuređena u javno parkiralište.

Kao druga mogućnost ponuđeno nam je 1.300 metara kvadratnih površine u ovom preduzeću, koji bi služio za parking prostor.

Očekujem da  ćemo uskoro  dobiti  procenu i elaborat  o isplativosti, odnosno koji prihod od održavanja i naplate usluga za parkiranje može da ostvari JP „Komunalac“.

parking

Ukoliko predračun bude isplativ tek tada možemo razmišljati  o saradnji sa saobraćajnom policijom i o angažovanju pauk vozila – konstatovao je Kamberi i dodao da je dobio neophodnu saglasnost Opštinskog veća za razgovore sa predstavnicima Gumoplastike.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *