SO Bujanovac: Odluke bez prisustva opozicije

BUJANOVAC, 21. jun 2017. – Skupština opštine Bujaovac donela je odluku o završnom računu budžeta bujanovačke opštine za 2016. godinu.

Po rečima Bobana Pavlovića, načelnika odeljenja za finansije i pomoćnika predsednika opštine, ostvareni prihodi u prošloj godini iznose 878.184.456, a rashodi 885.309.422 dinara.

boban-pavlovic

– Tokom 2016. godine bila su dva rebalansa i dva izvršioca budžeta, s obzirom da su bili lokalni izbori – podsetio je Pavlović.

Konsolidovani završni račun opštine Bujanovac, prema izveštaju nezavisnog revizora, prikazan je istinito i objektivno.

Opštinski parlament je, na današnjoj sednici, usvojio program rada sa finansijskim planom bujanovačkog Doma zdravlja, izveštaj o prošlogodišnjem radu i finansijskom poslovanju Apoteke Bujanovac, kao i program rada sa finansijskim planom ove ustanove sa 20 zaposlenih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skupština je razrešila dosadašnjeg direktora Bajrama Hasanija i za vršioca dužnosti direktora apoteke imenovala Basrija Fejzulahua iz Muhovca.

Zbog isteka mandata razrešena je i direktorka Biblioteke „14. novembar“ Lidija Trajković, koja je potom imenovana za vršioca dužnosti direktora.

Za opštinskog javnog pravobranioca ponovo je postavljen diplomirani pravnik Radomir Ristić, koji ovu dužnost, kako je obrazloženo, obavlja od 1993. godine.

SO Bujanoac je za šest meseci produžila mandat privremenog organa JP „Komunalac“, sa predsednikom Ademom Hasanijem iz Velikog Trnovca.

Na istoj sednici doneta je i odluka o postavljanju bašti ugostiteljskih objekata i odluka o javnim parkiralištima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sve odluke su usvojene bez prisustva opozicionih odbornika Demokratske partije Nagipa Arifija i predstavnika koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koji su skupštinsku salu napustili pre usvajanja dnevnog reda.

Napuštanje sale prethodno je najavio Nenad Mitrović, predsednik OO SNS.

– Razlog za ovakav stav SNS i koalicionih partnera su prethodne izjave predsednika SO Jonuza Muslijua da je ovo Velika Albanija, sve do Niša. To je jedan provokativan stav srpskoj nacionalnoj zajednici. To je lični stav Muslijua, jer ga 95 odsto Albanaca ne podržava. On je stoper investitorima i šteti interesima Srba, Albanaca i Roma – rekao je Mitrović.

Predsednik SO Jonuz Musliju je replicirao da nije uplašio investitore.

– Ja volim svoje građane, štitim ih sve, i Srbe i Albance i Rome. Potrudiću se da ih kao predsednik skupštine i dalje štitim. Ne činim nikakvo zlo, a vi Mitroviću, kao narodni poslanik nas niste zastupali za skupštinskom govornicom. Naš put je ispravan i dobar. Mi namamo nikakve oblike diskriminacije. Želimo bolji i srećniji život za Bujanovac. To će se i desiti – poručio je Musliju.

Međusobna polemika Muslijua i Mitrovića, uz prigovore i kritike obostrano izrečene sa skupštinske govornice, trajale su oko sat i po vremena.

Sa molbom da se nastavi dnevni red, Ragmi Mustava, šef odborničke grupe Partije za demokratsko delovanje, rekao je da je ovakva debata bila nepotrebna.

– Ovde je stvorena nepotrebna napetost ovakvim izjavama. Nema drugog puta osim puta saradnje. Problemi Srba treba da budu i problemi Albanaca i obrnuto – naglasio je Mustafa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon što je opozicija napustila skupštinsku salu, vladajuća većina sa 24 odbornika usvojila je predloženi dnevni red i nastavila rad, uz jednoglasno donošenje odluka.

U opozicionim klupama SO Bujanovac, pored 7 odbornika izborne liste “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje”, sedi deset predstavnika Demokratske partije.

Poziciju čini 12 odbornika izborne liste “PDD-DUA-Šaip Kamberi”, pet predstavnika GG “Dr Stojanča Arsić-Za bolji Bujanovac”, četiri Pokreta za demokrstski progress-Jonuz Musliu, dva odbornika Srpske liste (SPS i JS) i jedan predstavnik Uedinjene partije Roma.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *