Sveti Sava i vranjska gimnazija najzanimljivije osnovcima

BUJANOVAC, 26. jun 2017.- U četiri osnovne škole na području bujanovačke opštine, u kojima se nastava odvja na srpskom jeziku, završni ispit položila su 174 učenika osmog razreda.

Najviše ih je u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, 106.

Osnovnu školu „Bora Stanković“ u Kleniku završila su 33 učenika, OŠ „Dragomir Trajković“ u Žbevcu 18, a OŠ „Vuk S. Karadžić“ u Levosoju 17 osmaka.

Svi ovi đaci su krajem protekle sedmice popunili i predali liste želja u matičnim školama.

Kako saznaju „Bujanovačke“ , na vrhu lestvice željenih srednjih škola nalaze se SŠ „S.Sava“ u Bujanovcu, vranjska gimnazija i medicinska škola u Vranju. Po rečima Gordane Zlatković, direktorke OŠ „B.Radičević“, učenici ove škole su bili najzainteresovaniji za nastavak školovanja u Bujanovcu i Vranju.

– Što se tiče bujanovačke srednje škole najveća zainteresovanost je za medicinsku sestru-vaspitača i ekonomskog tehničara, dok su u Vranju najprimamljivija gimnazija i medicinska – kaže direktorka OŠ „B.Radičević“ u Bujanovcu.

Osmaci iz Levosoja poželeli su da se upišu u gimnaziju i ekonomsku školu u Vranju, kao i Stručnu školu „S.Sava“ u Bujanovcu.

Par njih se, kako nam je rekao direktor škole Dragan Tomić, opredelilo za upis u Preševo. Žbevački svršeni osmaci su, prema rečima direktora Bore Zafirovića, mahom zainteresovani za bujanovačku stručnu školu.

Ima i onih koji žele da se upišu u Vranje, dok se jedan učenik opredelio da školovanje nastavi u Beogradu. Slično je i u Kleniku. Direktor OŠ „ Bora Stanković“, Slađan Cvetanović, kaže da su najpoželjnije škole u Bujanovcu i Vranju.

Konkursom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u prvi razred školske 2017./18. godine buajnovačka SŠ „S.Sava“ može da upiše 180 svršenih osmaka.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama najavljeno je za 3. jul, dok će u naredna dva dana, u prvom upisnom krugu, biti obavljen upis raspoređenih učenika u srednje škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *