Opštinsko veće odobrilo plan restrikcija vode

BUJANOVAC, 29.jun 2017. – Javno preduzeće „Komunalac“ u Bujanovcu dobilo je traženu saglasnost Opštinskog veća za planirane restrikcije u vodosnabdevanju tokom letnjeg perioda.

Odobrenje ovog plana zatraženo je zbog povećane i prekomerne potrošnje vode. Restrikcije će, kako je obrazloženo, biti primenjivane samo u slučaju potrebe, kada bude ugrožen normalan režim snabdevanja pijaćom vodom.

Planirano je da, u tom slučaju, prekid u vodosnabdevanju pet zoniranih područja bude svakog radnog dana u periodu od 14 do 20 časova.

U prvoj zoni nalazi se selo Veliki Trnovac, u drugoj su Karadnik i Srpska Kuća, u trećoj Ljiljance i Žuželjica, u četvrtoj Levosoje i Oslare, a u petoj Lučane i Turija.

Svaka zona biće isključivana određenog dana, prva ponedeljkom, druga utorkom i tako redom, zaključno sa petkom.

U zahtevu „Komunalca“ za odobrenje pomenutog plana, navedeno je da je cilj uvođenja restrikcija snabdevanje vodom i onih mesta koja se nalaze na višim tačkama. Predstavnik ovog javnog preduzeća informisao je članove Opštinskog veća da je vodosnabdevanje na teritoriji bujanovačke opštine uredno, sa izdašnošću od 80 litara vode u sekundi, koliko iznosi na gradskom izvorištu, gde je u funkciji svih 13, kao i 4 bunara u Turiji.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća doneti su i zaključci o izdvajanju 25.000 dinara za postavljanje ulične rasvete u MZ Letovica, kao i 413.000 dinara iz budžetske rezerve, namenjenih za izgradnju novog kanala za odvođenje površinskih voda u ulici Nojković Cale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *