Početak isplate opštinskih subvencija za poljoprivrednike

BUJANOVAC, 3.jul 2017.- Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi najavio je da će ove nedelje početi isplata opštinskih subvencija poljoprivrednim proizvođačima, za nabavku mašina i opreme.

– U budžetu opštine Bujanovac za 2017. godinu za ovu namenu smo predvideli 23 miliona dinara. Međutim, na konkurs za dodelu subvencionih sredstava pristiglo je više urednih prijava od očekivanog broja.

S obzirom da je, po oceni nadležne komisije, najveći deo prijava ispunio uslove, sada je potrebno da lokalna samouprava obezbedi oko 31.254.000 dinara.

Za isplatu sredstava, neophodnih za sufinansiranje novonabavljene poljoprivredne mehanizacije i opreme, nedostaje oko 9,3 miliona. U skladu sa zaključkom Opštinskog veća, angažovaćemo se da od Vlade, resornog ministarstva i Koordinacionog tela, dobijemo dodatna sredstva – rekao je Kamberi.

Namera lokalnog rukovodstva, po predsednikovim rečima, je da opština Bujanovac bude u krugu lokalnih samouprava koje najviše izdvajaju za razvoj poljoprivrede.

– Naša namera je da oživimo poljoprivredu. Želimo da zapošljavamo u ovom sektoru koji ima perspektivu –zaključio je Kamberi.
Zaključkom Opštinskog veća novac za subvencionisanje biće isplaćivan po poljoprivrednim oblastima, po redosledu konkurisanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *